Iskolánkról
   Tanszakok
   Híreink 
   Események
   Együttesek
   Versenyek
   Házirend
   Tandíj...
   Fényképek
   Újságcikkek
   Linkek

Tábori élménybeszámoló képekkel
www.ififuvosok.fw.hu

2009. június 20 – 24-ig fúvószenei tábort szerveztünk a Komárom melletti Koppánymonostori Fenyves – táborba. A táborozásra 24 – en érkeztünk, fiúk, lányok, kicsik, nagyok egyaránt. 

Jókedvünkkel, aktivitásunkkal győzedelmeskedtünk a 4 napos „rosszidő” felett. 

   20–án szombaton délelőtt érkeztünk a helyszínre. 11 órától elfoglaltuk a szálláshelyeinket. 5 db faházikót vettünk birtokba, melyekben kényelmesen elfértünk. Gyors ebéd után feltérképeztük a terepet, és kihasználtuk a tábor adta lehetőségeket. Többen fociztak, kosaraztak, de nagy sikere volt a csocsónak, és pingpongnak is. A klarinétos csajok betanultak egy triót, melyet elő is adtak az udvaron. ( Igen, trió, csak 4-en fújták J

  

Este felé fát gyűjtöttünk a közeli erdőben, és vacsora után tábortüzet gyújtottunk, ami körül késő estig beszélgettünk, szórakoztunk.

A nap Juhász Márk takarodójával végződött, melyet trombitán fújt el nekünk. ( A kép illusztráció J

   Vasárnap a közös reggeli után a hatalmas foglalkoztató teremben fúvószenekari próbát tartottunk, ahol kicsik és nagyok együtt fújták hangszereiket. Itt kell megemlíteni a két ütősünket is, akikkel kiegészülve pompás zenekari hangzást produkáltunk.

Ebéd után kis pihenőt követve a fele „banda” Tamás bá’ és Feri bá’ vezetésével elindult a közeli Dunához. Pecabotokkal felszerelkezve leteszteltük a folyó halállományát. Sikerrel jártunk, hiszen többen is fogtak halakat, amiket természetesen gyorsan vissza is engedtünk. A festői szépségű környezetben csodálatosan éreztük magunkat. 

A táborban maradókkal Zoli bácsi múlatta az időt sportfoglalkozásokkal

Az esti tábortűznél már nagymennyiségű szalonnát is sütöttünk a kiéhezett csapat étvágyának csillapítására.

Ezen a napon még takarodó után a vállalkozó kedvűekkel éjszakai focit rendeztünk, az autók keresztfényében. Hangulatos volt!  

Hétfőn 9-kor reggeli, majd egész napos eső vette kezdetét.               

 Így aztán kapóra jött a délelőtti próba, mellyel gyorsan elütöttük, akarom mondani elfújtuk az időt. Az ebédet követően a rossz időre való tekintettel csendes pihenőt rendeltünk el. Volt aki aludt, volt aki játszott a nagy méretű fedett terasz alatt.

Délután a tanár urak rendelésre karton csipszet, üdítőt, csokit, egyéb „egészséges” ételeket hoztak a közeli hipermarketből. Estére a táborvezető úr jóvoltából egy tv-t és egy dvd lejátszót is kaptunk, így indulhatott a közös mozizás az ebédlőben. Közben kártya és pókerjátékosok tömkelege vetélkedett egymással.

A keddi napon még mindig esőre ébredtünk. Illetve Feri bácsi ébresztőjére, melyet vadászkürtön fújt nekünk. Következett a szokásos reggeli utáni próba.

 A közös zenekari fújás után a nagyobbak a 3 tanár úr közreműködésével egy nagyszerű új darabot is megtanultak, ami a következő tanévben bekerül a repertoárunkba is.

Ebéd után ismét kettévált a társaság. Akinek volt kedve, Tamás és Feri bácsival ellátogattak a falu túloldalán lévő Koppánymonostori - Erődbe. Mivel az eső elállt, nagyszerű kirándulás volt, rengeteg látnivalóval. Idegenvezetőnk segítségével sok érdekességet tudtunk meg az építményről.

          

A táborban maradt diákokkal Zoli bácsi foglalkozott.

Este ismét tüzet gyújtottunk. Majd miután elkezdett esni az eső, újabb filmet néztünk, illetve játszottunk.

     Szerdán az utolsó közös reggeli után rendet raktunk a faházakban és a táborban, és remek élményekkel gazdagodva hagytuk el a gyönyörű környezetben lévő Fenyves – tábort.

Sajnálhatja aki nem jött el velünk. Reméljük jövőre is összejön a táborozás!

Itt szeretnénk megköszönni a tábor vezetőjének Tonomár Istvánnak, és a konyhai illetve takarító személyzetnek a gördülékeny, rutinos, segítőkész, kiváló munkáját!!!!                                                                                

A győri Liszt Ferenc Zeneiskola fúvósai

 

www.esb-hoszivattyu.hu